Motorrun Doesburg

Welkom op de website van de Motorrun Doesburg! Op zaterdag 3 juni 2023 staat de volgende Motorrun gepland. Aanmelden is helaas nog niet mogelijk. Vanaf 1 februari (?) kun je je als deelnemer of rijder aanmelden via onze website.

Historie

De Motorrun Doesburg kent zijn eerste editie in 1990 (?), toen Marga Bles haar zoon een rit cadeau gaf achterop een trike. Marga wilde hiermee de integratie tussen verstandelijk beperkte mensen en de samenleving verbeteren. Omdat een motorrijder zich ontfermt over een deelnemer, zo zijn er al heel wat vriendschappen ontstaan. Daarnaast heeft Marga ook Scholengemeenschap het Rhedens betrokken bij de Motorrun, zij houden jaarlijks een sponsorloop, zodat deelnemers gratis kunnen meedoen. Ook het Graafschap College is betrokken bij de motorrun en zorgt voor broodjes, welke belegd worden door leerlingen van het Rhedens. In de pauze worden de broodjes rondgebracht door leerlingen van het Rhedens. Elk jaar kwamen er steeds een aantal deelnemers of rijders bij, wat resulteerde in meer dan 80 deelnemers bij de laatste editie. Dit was voor ons ook het punt om te zeggen dat dit het maximale aantal deelnemers is dat we op dit moment aan kunnen.

Organisatie

De organisatie bestaat uit een vaste groep vrijwilligers die de organisatie op zich nemen. Dit zijn: Francis (voorzitter), Monique (secretaris), Paul (penningmeester en eindlocatie), Jan-Cees (route coördinator), Lidy (pauzelocatie), Suzan (start en organisatie Rhedens), Carla (inschrijvingen) en Bram (website). Daarnaast krijgen zij op de dag zelf hulp van heel wat vrijwilligers, zoals verkeersregelaars voor het begeleiden van de stoet, leerlingen van het Rhedens voor het smeren en uitserveren van broodjes en andere bekenden voor het opbouwen van de eindlocatie.

Overzicht van de dag

9.00 uur Aanmelding open

10.00 uur Klaar maken voor vertrek

10.30 uur Vertrek

12.30 uur Aankomst op pauzelocatie

14.00 uur Vertrek voor deel 2 van de route

16.00 uur Aankomst eindlocatie en start barbecue